We zitten overwegend binnen, vaak met meerderen tegelijk in kleinere ruimten. Een degelijke luchtkwaliteit binnenin is dan ook van heel groot belang. Het be´nvloedt in ruime mate onze gezondheid. Slapeloosheid, futloosheid, hoofdpijn, allergieŰn... zijn niet zelden gevolgen van een gebrek aan ventilatie. Ventileren doe je dan ook daarom:

1. Door maximaal te isoleren kan jouw huis onvoldoende ademen. De verse gezonde lucht blijft buiten terwijl binnenin warme en ongezonde lucht zich opstapeld.
2. Het uitademen van koolstofdioxide en waterdamp maakt lucht muf. Gezonde luchttoevoer zorgt dan ook voor een gezondere leefomgeving, thuis en op kantoor.
3. Koken, ademen, een douche nemen..., het zorgt voor een stijging van de relatieve luchtvochtigheid. Door te ventileren (= vervuilde lucht afvoeren) vermindert de kans op geuren en allergieŰn en wordt condensatie en schimmelvorming op muren en vensters vermeden.
4. Ventileren zorgt ervoor dat de schadelijke en hinderlijke stoffen (vb bij poetsen, na schilderen, uit bouwmaterialen) afgevoerd worden en gezonde lucht binnenkomt.

Terug naar ventilatie